Лікування радикуліту шийного, грудного та поперекового відділу хребта

Радикуліт або офіційно радикулопатия — узагальнений термін, що позначає в неврології комплексну симптоматику. Цей комплекс симптомів характеризується наявністю гострого больового синдрому, м’язової слабкості. Також є відчуття оніміння, поколювання в ураженій області. Причини і види радикуліту різноманітні. Є захворювання грудного, поперекового шийного відділу та інші види патологій.

Самое интересное : Лікування радикуліту шийного, грудного та поперекового відділу хребта
Сьогодні лікування радикуліту проводиться різними способами. Методику підбирає лікар залежно від стадії захворювання, стану хворого і інших чинників.
Якщо хвороба не запущена, можна застосовувати такі терапевтичні методики:

  • масаж і сеанси мануальної терапії;
  • фізіотерапевтичні сеанси — електрофорез, магнітолазерна терапія, міостимуляція;
  • процедури ЛФК;
  • прийом призначених лікарем лікарських препаратів за схемою, без самолікування;
  • голковколювання, голкорефлексотерапія.

Для кращого результату застосовуються комплексні заходи, наприклад, методи традиційної терапії поєднують з гомеопатичними засобами. При загостренні радикуліту може знадобитися постільний режим, медикаментозне лікування.

На пізніх стадіях захворювання, якщо хвороба набула затяжного характеру або відрізняється особливою тяжкістю, призначають оперативне втручання. Є і допоміжні методи лікування. Наприклад, це аеротерапія (комплекс процедур, в який входять загартовування, плавання, сонячні процедури і повітряні ванни). Така терапія досить непогано впливає на організм хворої людини.

Повітряні ванни краще проводити там, де є цілюще повітря — в лісі або на узбережжі. Сонячні ванни ефективні тільки при суворому виконанні певних рекомендацій. Наприклад, під сонцем потрібно проводити щодня близько двох годин. При цьому потрібно приймати сонячні ванни в затіненні, а не під прямими променями сонця. Всього призначається не більше 40 сеансів. Причому потрібно робити перерву кожен 7-й день по рахунку.

Ще один метод лікування патології — контрастний душ, купання в природному водоймищі. Лікарі можуть призначити спеціальну дієту, багату клітковиною, овочами, фруктами. Хворому потрібно буде виключити з раціону харчування жирні і борошняні страви, а також солоні і копчені продукти. Доведеться обмежити споживання супів на м’ясі, кофеїну, алкоголю і т.д.

При дотриманні всіх лікарських приписів хвороба здатна швидко відступити, особливо, якщо згодом пацієнт буде займатися профілактикою цього захворювання. При цьому вкрай важливо звернутися до лікаря, який має великий досвід роботи в сфері лікування радикуліту.
Джерело: https://vertebrolog.kiev.ua

Комментарии через Facebook

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.

...