Для чого потрібно спортивне харчування — proteininkiev.com.ua

Часто люди, що відносно недавно почали займатися силовим видом спорту, чують про спортивне харчування та можуть захотіти його купити. В очах деяких початківців, наприклад, протеїн виглядає як «чарівний порошок», який за пару днів «наростить» суху м’язову масу. И потім при покупці и використанні «спортпиту» часто настає розчарування, адже фантастичних результатів через кілька днів не спостерігається. В статті ми опишемо, що таке спортивне харчування, для чого це потрібно і як у ньому не розчаруватись.

Спорт и здоровье : Для чого потрібно спортивне харчування — proteininkiev.com.ua

Перше, що потрібно запам’ятати: спортивні добавки – це саме добавки, а не заміна звичайного харчування. Вони є допоміжним елементом як для тренування, так і для харчування. Саме по собі спортивне харчування без тренувань нічого не дасть.

Спортивних добавок величезна кількість, але в цілому їх можна розділити на дві великі групи: основні, тобто ті, які потрібні для відновлення та підживлення організму, і спеціальні, тобто ті, які використовуються для досягнення вузьконаправленої конкретної цілі (наприклад, скинути вагу) .

До базових належать найвідоміші протеїни, гейнеры, амінокислоти, також можна сюди віднести вітаміни та антиоксиданти, які покращують загальний стан організму та самопочуття. Протеїн – це звичайний білок з різних сировин (яєчний, молочний, а найпопулярніший – сироватковий), просто висушений і подрібнений до стану порошку. Він добре підходить для заміни частини (саме частини!) м’яса, наприклад, щоб не їсти кілограми сухих курячих грудок, можна випити два протеїнові коктейлі. Гейнер – вуглеводо-білкова суміш, яку розумно споживати для набору загальної маси, оскільки переважають в ньому саме вуглеводи. Амінокислоти – це, по суті, той же білок, але вже розщеплений до найбільш легко засвоюваної організмом форм. Відмінний вибір для тих, хто має непереносимість лактози.

До спеціальних спортивних добавок можна віднести жироспалювачі, карнітин, креатин, аргінін, бустери тестостерону, різні стимулятори, передтренувальні комплекси, ізотонічні напої та ін. У кожної добавки своє призначення. Наприклад, карнітин допомагає цілеспрямовано спалювати жир під час фізичної активності, креатин підвищує мускульну витривалість, перед тренувальні комплекси дають потужний заряд енергії та іноді пампінговий ефект.

При виборі тієї чи іншої добавки необхідно зрозуміти, з якою метою ви будете її приймати, і ця добавка повинна вміло доповнювати програму цільових тренувань. Наприклад, якщо ви «сушитеся» і хочете використати гейнер – це безглуздо, краще в такому випадку купити амінокислоти або навіть конкретно BCAA 8: 1: 1.

Перед покупкою спортивного харчування обов’язково прочитайте цю добавку (не на сайті інтернет-магазину, а на спеціалізованих ресурсах або в відповідній літературі), також можна запитати більш досвідчених товаришів по залу, що краще вибрати і як приймати.

Джерело: https://proteininkiev.com.ua/

Комментарии через Facebook

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.

...