Місце іноземної мови в системі шкільної освіти

Самое интересное : Місце іноземної мови в системі шкільної освітиГлобальні зміни в світовому співтоваристві безпосередньо вплинули на шкільну освіту в Україні. Особливо помітні зміни в значенні вивчення іноземних мов в стінах шкіл. З одного боку, з рядових предметів англійська мова перетворилася на базовий елемент всієї шкільної програми з молодших до старших класів. Учні використовують не тільки підручники з англійської мови, а й друковані робочі зошити, читають художні книги мовою оригіналу. Знання іноземної мови для школяра стало засобом для розвитку особистості.

Одним з головних переломних моментів у вивченні мов на державному рівні стала нова концепція по модернізації освіти в Україні, яка була прийнята у 2016 році. У 2016-17 вступили в силу нові стандарти в загальноосвітній системі, які зокрема виїли англійську мову в число обов’язкових предметів поряд з математикою і українською. Школярі з 2016 року навчання будуть здавати іноземну мову — тільки в разі успішної оцінки на іспиті випускнику буде видаватися атестат про закінчення загальноосвітньої програми. Під потреби ринку змінилася і навчальна література, яка стала відповідати новій шкільній програмі. Популярністю стали користуватися видання oxford book, які відповідають міжнародним вимогам якості освіти.

Нова мовна політика спрямована на те, щоб задовольнити потреби особистості і суспільства щодо іноземних мов. У зв’язку з цим підхід до вивчення є гнучким — використовуються всі можливі засоби і форми освоєння матеріалу. Інтерактивні моделі отримання знань прийнятні як в початкових класах, так і в старшій школі. Разом з тим, підручники залишаються такими ж незамінними під час уроків — в них послідовно опрацьовані теми та логічно підібрані завдання щодо кожного матеріалу. Відбивається на якості освоєння мов і збільшення кількості годин, варіативна методика навчання дозволяє знайти підхід до кожного учня, та розкрити у ньому прихований потенціал , і дати дитині квиток у майбутнє.

Серед нововведень останнього десятиліття — іноземна мова в молодших класах. Це закріплено на законодавчому рівні і є обов’язковою умовою побудови шкільної програми. Зокрема, школярі починають вивчати англійську з 1 класу — по 2 навчальних години на тиждень. Іноді їх кількість може бути збільшена. Купити якісну навчальну та художню літературу з англійської мови відповідно до шкільної програми можна на сайті http://www.bookletka.com/

Комментарии через Facebook

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.

...