Види клаптикового шиття — переваги різних технік

Захоплююче захоплення багатьох рукодільниць — печворк є з’єднанням шматочків різних тканин в виріб з красивим, оригінальним мозаїчним візерунком. Довгий час цей вид рукоділля розвивався, з кожним роком з’являлися нові види клаптикового шиття. У сучасних майстринь великий вибір технік цього рукоділля, в залежності від виду виробів та матеріалів, обраних для роботи. У кожного виду свої переваги, які використовують умільці для кращого результату своїх старань.

Квілтінг для початківців — популярний вид рукоділля.

При наявності відповідних якісних матеріалів і необхідних інструментів, які доступні для придбання в інтернет–магазині «Аґрафка», можна створювати вироби з клаптів, починаючи від простих, витончених, до найскладніших. Популярні види домашнього клаптикового шиття, це:

  • Традиційний печворк, застосовуючи який, умільці зшивають з клаптів вироби з геометричними візерунками. Виворітну сторону такого шиття закриває підкладка, для якої найчастіше застосовується цілісний шматок тканини. У такій техніці виготовляються великі покривала, пледи, дитячі ковдри середніх розмірів, прихватки для кухні або оригінальні наволочки для подушок.
  • Квілтінг відрізняється елегантністю, акуратністю, вивіреним стилем. Машинна строчка, що з’єднує шматочки полотна, імітує певний візерунок. Для м’якої підкладки між шарами тканини використовується ватин, синтепон або схожий за структурою матеріал.

Квілтінг для початківців — оригінальне шиття.

Крім основних видів клаптикового шиття, використовуються менш відомі, незвичайні техніки. Використовуючи техніку печворку «божевільний клаптик», майстрині застосовують шматочки тканини неправильної форми різних розмірів і кольорів. Головне, що б вся композиція залишалася цілісною, об’єднаної спільною ідеєю. Іноді шви маскуються вишивкою, пришитими в ряд гудзиками, бісером, підвісками відповідного кольору.

Крім цього, застосовується таке шиття:

  • В’язаний печворк, в якому елементи зв’язуються гачком.
  • Техніка «Швидкі квадрати», в якій використовуються раніше зшиті квадратні блоки.
  • «Акварель», в якій важливим є правильний підбір колірної гами.
  • «Стільники» збираються з тканинних шестикутників.
  • «Чарівні трикутники» — таке шиття може нагадувати огранений алмаз або складну зірку.
  • «Клаптеві куточки» — тканина складається з смуг в куточки. Якщо їх зшити разом, виходить об’ємне, казково привабливе полотно.

Купити недорого тканину для печворку різних видів в Україні: Рівне, Запоріжжі, Луцьку, Дніпрі, Чернігові, Хмельницькому, Житомирі, Харкові, Черкасах, Вінниці, Києві, Полтаві, Чернівцях, Миколаєві, Львові, Херсоні, Одесі, Ужгороді можна в інтернет — магазині клаптикового шиття «Аґрафка». Посидючість і невгамовна фантазія допоможуть розвинути свою майстерність до бажаних висот.

Комментарии через Facebook

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.

...