Про жіночий алкоголізм

Алкоголізм — хвороба, яка може вразити будь-кого: і чоловіка, і жінку. Майже 80% жінок вживають алкоголь. Найчастіше це люди віком від 18 до 29 років, самотні та розлучені, мешканці міст із населенням понад 50 000 осіб. Жінка-алкоголічка, на жаль, сьогодні явище не рідкісне.

Самое интересное : Про жіночий алкоголізм

Жіночий алкоголізм — симптоми, які можна спостерігати

Симптоми алкоголізму в жінок можна розділити на ті, які спостерігаються також у чоловіків, і специфічні симптоми, які зазвичай приписують жінкам. Тут діагностується залежність як у жінок, так і в чоловіків, коли є:

  • сильна потреба у випивці;

  • відсутність контролю над вживанням алкоголю;

  • підвищення толерантності до кількості випитого спиртного;

  • нехтування інтересами та обов’язками на користь алкоголю;

  • виникнення абстинентного синдрому.

Чи правда, що жінки швидше стають залежними?

Коли йдеться про вживання спиртних напоїв і зловживання алкоголем, термін «слабка стать», на жаль, правильний. Жінки статистично менші та легші за чоловіків, тому вживання однакової кількості спиртного призводить до підвищення рівня алкоголю в крові. Крім того, для жіночого організму характерний менший вміст води, менша активність ферментів, що метаболізують алкоголь, у шлунку та більша кількість естрогенів, які відповідають за інтенсивність всмоктування спиртного.

Жінки засвоюють алкоголь гірше, тому більша його кількість потрапляє в печінку і спричиняє її пошкодження за коротший час — швидше, ніж у чоловіків. Жінкам, які п’ють, необхідно враховувати порушення когнітивних функцій, розлади настрою (зокрема тривогу і депресію) і сильне ослаблення психомоторних навичок. Алкоголізм у жінок розвивається набагато швидше, тому не слід ігнорувати перші симптоми та почати лікування алкогольної залежності якомога раніше.

Жіночий алкоголізм — як допомогти залежній людині?

Для обох статей використовуються одні й ті самі методи лікування алкоголізму, починаючи від алкогольної детоксикації та закінчуючи індивідуальною і груповою психотерапією. Першим кроком, звичайно ж, є усвідомлення проблеми зловживання алкоголем. У потрібний момент вам також знадобиться підтримка всієї родини — це допоможе швидше вилікуватися від залежності.

Через сильне почуття провини та сорому жінкам, залежним від алкоголю, особливо важко звертатися по допомогу, який надає наркодиспансер у Вінниці. Однак це єдиний спосіб вийти зі стресової ситуації. Це забезпечує найкращі умови для роботи над собою та ефективні методи вирішення складних ситуацій.

Комментарии через Facebook

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.

...